Продукти:
• 5 кг задушени тиквички
• 500 г изпържен лук
• 100 мл олио
• 30 г магданоз или копър
• 300 г захар
• 40 г сол
• 6 г черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме почистените и нарязани на дребно тиквички в собствения им сок, докато намалят двойно обема си.
Нарязваме лука ситно и го запържваме до омекване. Прибавяме всички подправки и смесваме с тиквичките, разбъркваме добре.
Насипваме сместа в бурканчета, затваряме ги и стерилизираме 1 час.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...