Кулинарни рецепти » Агнешко стофато

 Агнешко стофато

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 20 стръка пресен чесън
• 20 стръка пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 к.ч. оцет
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, които пържим в сгорещената мазнина, докато се позачервят. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме брашното. Поръсваме червения пипер и отстраняваме от огъня.

Изчистваме чесъна и лука и ги попарваме във вряла вода, за да поомекнат. След това ги навиваме поотделно на венчета.

Нареждаме половината от венчетата в приготвената запръжка. Върху тях нареждаме запърженото месо и покриваме с останалите венчета. Наливаме оцета и 1 ч.ч. топла вода. Прибавяме дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Варим ястието на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало