Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 20 стръка пресен чесън
• 20 стръка пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 к.ч. оцет
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, които пържим в сгорещената мазнина, докато се позачервят. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме брашното. Поръсваме червения пипер и отстраняваме от огъня.
Изчистваме чесъна и лука и ги попарваме във вряла вода, за да поомекнат. След това ги навиваме поотделно на венчета.
Нареждаме половината от венчетата в приготвената запръжка. Върху тях нареждаме запърженото месо и покриваме с останалите венчета. Наливаме оцета и 1 ч.ч. топла вода. Прибавяме дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Варим ястието на тих огън.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...