Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг говежди ребра
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 500 г пресен зелен фасул
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обезкостяваме месото. Нарязваме го на парченца и го изпържваме в сгорещеното олио.
Прибавяме ситно нарязания лук и също запържваме, след което прибавяме червения пипер и ситно нарязаните домати.
Посоляваме, поръсваме с черен пипер, заливаме с 1 к.ч. топла вода, разбъркваме, захлупваме и задушаваме на умерен огън до омекване на месото.
Прибавяме изчистения и нарязан зелен фасул и брашното, размито с малко вода, и продължаваме да варим.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...