Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг младо овнешко /шилешко/ месо от бута
• 250 г телешко месо, смляно с парче /около 100 г/ сланина
• 3 глави лук
• 1 яйце
• 1 филия сух бял хляб
• 1 морков
• половин глава целина
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• 1 непълна к.ч. вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме овнешкото месо на тънки пържолки.
Към телешкото месо, което сме смлели заедно със сланината, прибавяме 1 малка глава лук, нарязан много ситно, сол на вкус, черен пипер, ситно нарязан магданоз, яйцето и накиснатия и изцеден хляб. Омесваме всичко много добре и пълним с приготвената смес пържолките. Увиваме ги на ролади, завързваме ги с конец и ги запържваме от всички страни до зачервяване в сгорещената мазнина.
Прибавяме 2 глави лук, нарязан на филийки, моркова и целината, също нарязани на тънки филийки, 10-15 зърна черен пипер и дафиновия лист. Заливаме с 2-3 к.ч. гореща вода и оставяме роладите да се задушават със зеленчука около 1 час на умерен огън.
Изваждаме роладите, пасираме соса със зеленчуците, сгъстяваме го с брашното, което сме размили с виното, и го оставяме да ври около 15 мин. Връщаме роладите в соса. Оставяме ги да поврат около 10 мин в него и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...