Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг говеждо месо
• 200 г черен дроб
• 50 г сланина
• 1/2 к.ч. олио
• 100 г бял хляб без кората
• 2 глави лук
• 1 яйце
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на порции напречно на влакната. Начукваме всяка порция до 1 см дебелина, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Измиваме черния дроб, почистваме го от ципи и жили и го прекарваме през месомелачка заедно с накиснатия и изстискан хляб, сланината и половин глава лук. Добавяме яйцето, сол и черен пипер, омесваме плънката и я разпределяме върху парчетата месо, които навиваме на рула и завързваме с дебел конец.
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината и изпържваме руладините от всички страни. Прибавяме останалия лук, нарязан на едро, посоляваме, поръсваме с черен пипер, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъняи задушаваме 30 мин.
Когато готовите руладини поизстинат, изваждаме ги от тенжерата, освобождаваме ги от конците и ги нарязваме на кръгчета. Поднасяме с варени картофи и салата според сезона.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...