Продукти:
• 500 г кайма
• 1 кг тиквички
• 1/2 ч.ч. ориз
• 100 мл олио
• 200 г лук
• 3 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• червен пипер
• сол, копър
Начин на приготвяне:
Остъргваме тиквичките и ги разрязваме напречно на половинки. Издълбаваме вътрешността им и ги посоляваме отвън и отвътре.
Запържваме наситнения лук, прибавяме ориза и продължаваме да пържим, като прибавяме каймата, посоляваме и поръсваме с червения пипер. Слагаме настърганите домати и наситнения копър, бъркаме и пържим, докато се изпари водата.
С тази смес пълним тиквичките. Затваряме ги с кръгчета от домати и ги подреждаме в един ред в разлята тенджера. Заливаме с 1,5 ч.ч. гореща вода и варим на тих огън 1 час.
Малко преди да ги свалим от огъня, заливаме ястието със смес от 1 яйце, киселото мляко, брашното и наситнен копър.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...