Кулинарни рецепти » Чанахи

 Чанахи

Продукти: (за 6 порции)

• 600 г овнешко месо
• 2 глави лук
• 1 кг картофи
• 5 домата
• 2 патладжана
• 200 г зелен фасул
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Потапяме доматите за 1 мин в кипяща вода, след което ги обелваме и отделяме семената им. Изчистваме и измиваме останалите зеленчуци. Нарязваме картофите на резенчета, зеления фасул -на парченца с дължина 2-3 см, патладжаните - на кубчета, лука – на дребно. Почистваме месото, измиваме го и го нарязваме на малки парченца.

Слагаме всички продукти в тенджера под налягане, разбъркваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и готвим ястието още 40 мин. Поднасяме го поръсено обилно със ситно нарязани магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало