Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг говеждо или свинско месо от бута
• 2 твърдо сварени яйца
• 100 г пушена сланина или пушени гърди, нарязани на филийки
• 2-3 кисели краставички
• 2-3 глави лук, нарязани на филийки
• 2-3 с.л. свинска мас
• 2 с.л брашно
• 1 ч.л. сладък червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на тънки филийки, които начукваме, осоляваме и поръсваме с черен пипер. На всяко парче месо поставяме резенче варено яйце, парченца кисела краставичка, ивица сланина и филийки от лука.
Завиваме плънката в месото и пристягаме с бял конец, овалваме в брашното и пържим от всички страни в дълбок съд със сгорещената мазнина. Когато опържим всички парчета, връщаме ги отново в мазнината, поръсваме с червен пипер, доливаме малко топла вода и слагаме на слаб огън да се задушават, докато омекнат. От време на време доливаме гореща вода. Сваляме конците от готовите “птички” и сервираме със задушен ориз.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...