Продукти: (за 4 порции)
• 4 глави целина
• 300 г месо
• 150 г лук
• 2-3 яйца
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме и издълбаваме целината.
Скълцваме месото на дребно и го запържваме със ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Напълваме с тази плънка главите целина, подреждаме ги в тава или широка тенджера, заливаме ги с бульон и варим, докато омекнат. Преди да свалим от огъня заливаме с разбити яйца и лимонов сок. Щом заврат, отстраняваме от огъня.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...