Продукти: (за 4 порции)
• 4 глави целина
• 300 г месо
• 150 г лук
• 2-3 яйца
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме и издълбаваме целината.
Скълцваме месото на дребно и го запържваме със ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Напълваме с тази плънка главите целина, подреждаме ги в тава или широка тенджера, заливаме ги с бульон и варим, докато омекнат. Преди да свалим от огъня заливаме с разбити яйца и лимонов сок. Щом заврат, отстраняваме от огъня.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...