Продукти: (за 6 порции)
• 900 г свинско месо от бута
• 2 с.л. свинска мас
• 15 малки лукчета
• 1 глава чесън
• 1 ч.ч. червено вино
• 1ч.л. доматено пюре
• 10-15 маслини /без костилките/
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.л. горчица
• 1 лимон
• черен пипер, магданоз
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на пържоли, цепваме ги по периферията, намазваме леко с горчица, поръсваме с лимонов сок и оставяме да поотлежат. После ги изпържваме от двете страни в загрятата мазнина.
Изваждаме пържолите, слагаме в мазнината лукчетата и леко ги задушаваме. Заливаме с виното и кипваме.
Прибавяме пържолите заедно с разтвореното в малко хладка вода доматено пюре и задушаваме на тих огън около 30 мин, след което изваждаме в затоплена чиния.
Поръсваме соса с брашното, подправяме на вкус със сол, захар, горчица, лимонов сок и черен пипер, кипваме и прецеждаме. Прибавяме маслините, 1-2 резена от лимона /без семките и кората/ и пържолките.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...