Продукти:
· 1 кг пиперки
· 150 г краве сирене
· 4-5 скилидки чесън
· 10-15 пера от пресен лук
· 5-6 с.л. олио
· 1 домат
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 1 с.л. ситно нарязан копър
· сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките и ги нарязваме на ситно. Посоляваме на вкус и прибавяме счукания чесън, настърганото сирене и 4 с.л. олио. Разбъркваме и оформяме в средата на подходяща чиния.
Обелваме доматите, нарязваме ги на ситно и ги смесваме със ситно нарязаните пера от лук. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и копър, заливаме с останалото олио и посоляваме на вкус. Разбъркваме добре сместа и я разстиламе около чушките.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...