Продукти:
· 1 кг пиперки
· 150 г краве сирене
· 4-5 скилидки чесън
· 10-15 пера от пресен лук
· 5-6 с.л. олио
· 1 домат
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 1 с.л. ситно нарязан копър
· сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките и ги нарязваме на ситно. Посоляваме на вкус и прибавяме счукания чесън, настърганото сирене и 4 с.л. олио. Разбъркваме и оформяме в средата на подходяща чиния.
Обелваме доматите, нарязваме ги на ситно и ги смесваме със ситно нарязаните пера от лук. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и копър, заливаме с останалото олио и посоляваме на вкус. Разбъркваме добре сместа и я разстиламе около чушките.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...