Продукти:
• 1 к. ч. сварена леща
• 1 к. ч. сварен боб
• 1 голям морков
• 1 зелена салата
• 30 г фиде
• 2 с. л. олио
• 1 с. л. мед
• 2 с. л. ситно нарязани ядки (лешници или др.)
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Начупеното фиде запържваме до златисто. Сварените и отцедени леща и боб смесваме с накъсаната на едро зелена салата и нарязаните на кръгчета репички и нарязаните на ивички моркови.
Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме заливката, приготвена от олиото, оцета, ядките и меда. Поръсваме салатата с изпърженото фиде.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...