Продукти:
• 2 зелени салати
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 стръка пресен чесън
• 1 връзка репички
• 200 г лапад или спанак
• 2 твърдо сварени яйца
• 10 маслини
• 200 г гъсто кисело мляко
• 1 с.л. олио
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме репичките, сцепваме ги на кръст на няколко места и ги потопяваме в подсолена вода. След 10 минути те ще разцъфнат като розички.
Почистваме, измиваме и нарязваме на едро салатите, лука и чесъна. Подправяме с олио, оцет и сол и ги подреждаме по края на голяма плоска чиния като венец. Отгоре нареждаме нарязаните твърдо сварени яйца.
Почистваме спанака (лапада), топваме го за миг в топла вода, отцеждаме и нарязваме на ситно. Разбъркваме го с млякото и посоляваме.
Тази смес изсипваме в средата на чинията, а отгоре украсяваме с репичките.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...