Продукти:
• 1 кг пресни гъби
• 5 твърдо сварени яйца
• 2-3 с.л. зехтин
• 1-2 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и ги сваряваме в леко подсолена вода. Изцеждаме ги, нарязваме по-едрите и ги слагаме в подходяща чиния, прибавяме стритите жълтъци, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Заливаме със смес от лимонов сок и зехтин и поръсваме с наситнен магданоз.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...