Продукти:
· 3 зелени салатки
· 5-6 твърдо сварени яйца
· 1 връзка репички
· 100 г краве масло
· оцет, олио
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелените сварени яйца нарязваме на две по дължината. Вадим жълтъците и ги пасираме с омекналото на стайна температура масло. Подправяме със сол и черен пипер и пълним с тази смес белтъците. Отгоре слагаме по една розичка от репичка.
Измиваме листата зелена салата и ги нарязваме на тесни ивички. Посоляваме, подправяме с оцет и олио и подреждаме зелената салата като подложка в голяма салатиера. Отгоре подреждаме напълнените белтъци.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...