Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч.сметана
• 1 ч.ч. пресен грах
• 2 картофа
• 1/3 малък патладжан
• 1/2 глава целина
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 връзка магданоз
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. риган
• 1 стрък копър
• 1 листо мента
• 1 голяма бучка краве масло
• подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците и ги варим на тих огън в подсолена вода, към която сме прибавили половината от маслото.
Когато омекнат прибавяме претрития домат, но без семки, наситнените зелении, подправките и сметаната. Опитваме на вкус, пускаме още малко масло за аромат, похлупваме и доваряваме супата.
Пасираме до гладка смес и сервираме.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...