Продукти:
• 3 картофа
• 2 моркова
• 1 малък домат
• 1 ябълка
• 1 резен целина
• 1 к.ч. нарязани на едро орехови ядки
• 3-4 с.л. краве масло
• 1/2 ч.ч. сметана
• 1 яйце
• 10 стръка магданоз
• 1-2 стръка целина
• подправки
Начин на приготвяне:
В мазнината с малко вода задушаваме нарязаните зеленчуци. Когато омекнат, пускаме домата, нарязан на ситно. Постепенно доливаме бульон, прибавяме наситнената целина и овкусяваме супата.
Пасираме и застройваме с яйцето и сметаната, без да спираме бъркането. Накрая наръсваме с магданоза и орехите.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...