Кулинарни рецепти » Супа от аспержи с кашкавал

 Супа от аспержи с кашкавал

Продукти: (за 6 порции)

• 250 г аспержи
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 200 г кашкавал
• 1 яйце
• сокът от половин лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Киснем нарязаните на малки парченца аспержи около 1 ч в студена вода, за да отстраним горчивината им. Изплакваме, заливаме ги с 1,5 л студена подсолена вода и варим, докато омекнат добре. Пасираме ги още горещи и ги връщаме в бульона.

Правим светла запръжка от олиото и брашното и я сипваме в супата. Подправяме с черен пипер и варим още 10 мин. Изчакваме супата да изстине и застройваме с лимоновия сок и разбитото яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало