Кулинарни рецепти » Люти чушки по селски

 Люти чушки по селски

Продукти:

• 2 кг люти чушлета от сорта Шипка
• 1,5 л. оцет
• 500 мл вода
• 2 к.ч. сол
• 1 ч.ч захар

Начин на приготвяне:

Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареждаме в бурканчета.

Приготвяме саламура от оцета, водата, солта и захарта и заливаме чушлетата.

Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици и я прибираме на хладно място.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало