Продукти:
• 2 кг люти чушлета от сорта Шипка
• 1,5 л. оцет
• 500 мл вода
• 2 к.ч. сол
• 1 ч.ч захар
Начин на приготвяне:
Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареждаме в бурканчета.
Приготвяме саламура от оцета, водата, солта и захарта и заливаме чушлетата.
Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици и я прибираме на хладно място.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...