Продукти:
• 1 1/2 кг домати
• 1 кг чушки
• 4 патладжана
• 2-3 люти чушлета
• 7-8 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 4 с.л. оцет
• 1/2 ч.л. млян черен пипер
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме и обелваме чушките и патладжана. Бланшираме доматите във вряща вода и също ги обелваме. Прекарваме ги през месомелачка заедно с чушките и патладжана.
Прибавяме ситно нарязаните люти чушлета и счукания чесън, поръсваме със захар и сол, наливаме олиото и оцета и варим на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Накрая подправяме с черен пипер и отстраняваме от огъня.
Изчакваме пинджурът да изстине и го разсипваме в сухи бурканчета. Затваряме херметически и стерилизираме 15 мин.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...