Продукти: (за 4 порции)
• 4 картофа
• 250-300 г къдраво зеле
• 2 кренвирша
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите и лука на едри парчета, а зелето нарязваме на ивички. Заливаме с 1,5 л подсолена вода и варим на умерен огън.
Изваждаме сварените картофи и лука и ги размачкваме на пюре. Връщаме ги в супата. Когато кипне отново, прибавяме разтопеното масло и нарязаните на кръгчета кренвирши. Поръсваме с черен пипер и варим още 5-6 мин.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...