Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче целина
• 2 моркова
• 2 корена от магданоз
• 2 глави лук
• 2 чушки
• 2 домата
• 2 картофа
• 30 г краве масло
• 2 жълтъка
• 2 с.л. кисело мляко
• сокът от 1 лимон
• едро счукан черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета морковите, корените от магданоз, целината, чушките, доматите, картофите и 1 глава лук. Варим в 5-6 ч.ч. подсолена вода до омекването им. Пасираме сварените зеленчуци и ги връщаме в бульона.
Нарязваме на ситно другата глава лук и я запържваме в сгорещеното олио. Добавяме запръжката и варим още 10 мин.
Разбиваме жълтъците с киселото мляко и лимоновия сок и застройваме готовата супа.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...