Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг киселец
• 1 глава лук
• 4 - 5 картофа
• 3 с.л олио
• 1 с.л. брашно
• 2 филии хляб
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в олиото, прибавяме сварените картофи, ситно нарязания киселец и брашното. Наливаме малко вода и варим 10 мин. Претриваме през сито. Полученото пюре заливаме с вода и варим 5-6 мин, посоляваме.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...