Продукти: (за 4 порции)
• 500 г моркови
• 2 глави лук
• 4 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1 1/2 к.ч. прясно изцеден портокалов сок
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на кръгчета, а лука – на ситно. Възвираме бульона заедно с кориандъра. Сипваме лука и морковите, захлупваме и варим 15 мин на умерен огън. После пасираме.
Връщаме супата на огъня, наливаме портокаловия сок и варим още 2-3 мин на слаб огън. Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...