Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. нахут
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 2 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ, след което отцеждаме и го претриваме с длани, за да отстраним люспите. Наливаме 6-7 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязаните моркови и лук и варим на умерен огън.
Щом нахутът се развари, прецеждаме пасираме го и отново го връщаме в бульона. Прибавяме размитото брашно, млякото и мазнината. Посоляваме и варим още 10 мин. Накрая застройваме с разбитите яйца.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...