Кулинарни рецепти » Крем супа от зрял фасул със сметана

 Крем супа от зрял фасул със сметана

Продукти за 8 порции:

• 1 1/2 ч.ч. зрял фасул
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 корен магданоз
• 1 с.л. доматено пюре
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. прясна сметана /или прясно мляко/
• 2 жълтъка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го отцеждаме.

Нарязваме на ситно лука, чесъна, магданозения корен и моркова. Размиваме доматеното пюре в 1 к.ч. вода.

Слагаме фасула в тенджера под налягане и наливаме 2-3 ч.ч. вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и варим 10 мин.

Изливаме водата от тенджерата, прибавяме нарязаните зеленчуци и размитото доматено пюре, наливаме 2 л нова вода, затваряме и варим 30 мин, след като тенджерата започне да съска.

Пасираме сварените фасул и зеленчуци и връщаме пюрето в отварата.

Разбиваме жълтъците заедно със сметаната, загряваме ги на огъня /без да кипваме/ и ги сипваме в готовата супа. Прибавяме маслото, посоляваме и поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало