Кулинарни рецепти » Пасирана картофена супа с чесън

 Пасирана картофена супа с чесън

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 1 малка чесън
• 3-4 с.л. олио
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 6 ч.ч. вода
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на едри парчета и ги сваряваме в малко вода /или на пара/. След това ги пасираме.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината и 1 с.л. вода. Поръсваме с червения пипер, разбъркваме и смесваме с картофеното пюре. Заливаме с горещата подсолена вода и варим 10 мин на умерен огън.

След като отстраним от огъня, прибавяме чесъна, който сме счукали заедно с оцета и малко сол. Поръсваме черен пипер на вкус и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало