Продукти:
• 1 кг спанак
• 1,5 л зеленчуков бульон от кубче
• 2-3 с.л. масло
• 3 с.л. равни брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и нарязваме спанака, магданоза и джоджена, заливаме ги с 1 ч.ч. прясно мляко и оставяме 20 минути на огъня да се задушат и омекнат съвсем.
Изсипваме ги в гевгир и претриваме или разбиваме с миксер. Към полученото пюре наливаме зеленчуковия бульон и посоляваме на вкус.
В сгорещеното масло изпържваме брашното, разреждаме с останалото прясно мляко и прибавяме към другата част от супата. Слагаме всичко на огъня да кипне. След 5-6 минути сваляме супата.
Поднасяме я с изпържени хлебни хапки или с по половин варено яйце.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...