Кулинарни рецепти » Печенина от Етрополе

 Печенина от Етрополе

Продукти:

• 750 г телешко, шилешко или свинско месо
• 1 кг картофи
• 1 ч. ч. ориз
• 2 глави лук или 1 връзка пресен лук
• 3-4 с. л. олио
• 3 нарязани домата
• магданоз, копър, листа от целина
• джоджен, чубрица
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме до полуготовност в малко вода. В олиото задушаваме нарязания на ситно лук и поръсваме с червения пипер.

Картофите нарязваме на филийки. Нарязваме всички подправки на ситно.

Слагаме в тава месото, лука, картофите, доматите, ориза и подправките и ги объркваме. Заливаме с 2,5 ч. ч. гореща вода. Печем печенината в умерена фурна. Ако е необходимо, доливаме още гореща вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало