Продукти:
• 750 г телешко, шилешко или свинско месо
• 1 кг картофи
• 1 ч. ч. ориз
• 2 глави лук или 1 връзка пресен лук
• 3-4 с. л. олио
• 3 нарязани домата
• магданоз, копър, листа от целина
• джоджен, чубрица
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го задушаваме до полуготовност в малко вода. В олиото задушаваме нарязания на ситно лук и поръсваме с червения пипер.
Картофите нарязваме на филийки. Нарязваме всички подправки на ситно.
Слагаме в тава месото, лука, картофите, доматите, ориза и подправките и ги объркваме. Заливаме с 2,5 ч. ч. гореща вода. Печем печенината в умерена фурна. Ако е необходимо, доливаме още гореща вода.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....