Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма кисела зелка
• 500 г кайма /смес/
• 1 глава лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 1 1/2 ч.ч. кисело мляко
• зелев сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички и го задушаваме в равни части вода и зелев сок. Когато омекне, прибавяме 1 к.ч. олио и го запържваме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в отделен съд в останалото олио. Когато порозовее, прибавяме каймата и също я запържваме. Поръсваме червения и черния пипер.
Покриваме дъното на тавичка с половината от зелето. Върху него разстиламе каймата, а върху каймата – останалото зеле. Наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите, и печем в умерена фурна.
Заливаме готовата кайма с яйцата, разбити с киселото мляко, и допичаме десетина минути в силна фурна.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...