Кулинарни рецепти » Свински бут с бекон, гъби и праз

 Свински бут с бекон, гъби и праз

Продукти:

• 600 г свински бут
• 200 г бекон
• 500 г гъби
• 200 г праз
• половин бутилка бира
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от костите. Отстраняваме кожичката на бекона и го нарязваме на филийки, а кожичката – на тънки ивички. Цепваме месото през средата и запълваме цепнатината с нарязаните филийки бекон. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Загъваме месото на продълговато вързопче и го пристягаме добре с подходящ канап. С тънък нож надупчваме готовото вързопче и запълваме дупчиците с ивичките от кожичката на бекона.

Месото заедно с измитите гъби и нарязания почистен праз, посолени на вкус, поставяме в тавичка и печем в силна фурна малко повече от 1 час, като по средата на печенето поливаме месото с бирата.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало