Кулинарни рецепти » Свински бут с бекон, гъби и праз

 Свински бут с бекон, гъби и праз

Продукти:

• 600 г свински бут
• 200 г бекон
• 500 г гъби
• 200 г праз
• половин бутилка бира
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от костите. Отстраняваме кожичката на бекона и го нарязваме на филийки, а кожичката – на тънки ивички. Цепваме месото през средата и запълваме цепнатината с нарязаните филийки бекон. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Загъваме месото на продълговато вързопче и го пристягаме добре с подходящ канап. С тънък нож надупчваме готовото вързопче и запълваме дупчиците с ивичките от кожичката на бекона.

Месото заедно с измитите гъби и нарязания почистен праз, посолени на вкус, поставяме в тавичка и печем в силна фурна малко повече от 1 час, като по средата на печенето поливаме месото с бирата.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало