Продукти:
• 800 г агнешко месо
• 800 г пресни картофи
• 1 к.ч. краве масло
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 с.л. нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, посоляваме го и заливаме с половината масло. Печем го в умерена фурна до зачервяване.
Прибавяме обелените и нарязани картофи и наливаме останалата мазнина и топла вода, колкото да покрие продуктите. Допичаме в умерена фурна около половин час, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...