Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешка плешка
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
За соса:
• 150 г смлени орехи
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. студена вода
• 150 г сметана
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме месото, натриваме го с черен пипер и сол и го слагаме в тавичка. Заливаме с разтопеното масло и 1 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна.
Смесваме смлените орехи с олиото и водата. Поръсваме с индийското орехче, черен пипер и сол, добавяме сметаната и разбиваме с миксер до получаване на гладка смес. Ако сосът стане много гъст, разреждаме с прясно мляко или течна сметана.
Можем да сервираме изпечената плешка топла или студена. Ореховия сос поднасяме отделно.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...