Продукти:
• 300 г дробчета със сърчица
• 300 г воденички
• 1,5 ч.ч. ориз
• 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз)
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз
• джоджен
• девесил
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме дреболиите в подсолена вода, отцеждаме ги и нарязваме на дребно. В олиото задушаваме ситно нарязания лук, дреболиите, измития ориз и наливаме част от бульона, в който са врели дреболиите.
Подправяме сместа с магданоз, джоджен, девесил, черен пипер, объркваме и изсипваме всичко в тава, заливаме с 3 ч.ч. бульон от варенето на дреболиите.
Печем в умерена фурна около 40 мин, докато изври водата. Накрая заливаме с разбитите с малко брашно и кисело мляко яйца и отново поставяме във фурната, за да се зачерви заливката.
Поднасяме дроб сармата с кисело мляко и салата по вкус.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...