Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки котлета
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. бяло вино
• 60 г шунка
• 1 малка глава лук
• 3 моркова
• 3 с.л. галета
• лимонов сок
• смлян черен пипер
• магданоз, риган, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко телешките котлети и ги намазваме със смес смес от лимонов сок, смлян черен пипер, стрит риган и сол. Изпържваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови до пожълтяване в маслото, разтопено в огнеупорен съд, слагаме котлетите и ги изпържваме от двете страни.
Наливаме виното и 1 к.ч. топла вода, върху всеки котлет слагаме по 1 с.л. ситно нарязана шунка, поръсваме със смес от галета и много ситно нарязан магданоз, нареждаме парченца масло и печем в слаба фурна до омекване. Сосът трябва малко да се поизпари. Поднасяме котлетите в огнеупорен съд.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...