Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки котлета
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. бяло вино
• 60 г шунка
• 1 малка глава лук
• 3 моркова
• 3 с.л. галета
• лимонов сок
• смлян черен пипер
• магданоз, риган, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко телешките котлети и ги намазваме със смес смес от лимонов сок, смлян черен пипер, стрит риган и сол. Изпържваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови до пожълтяване в маслото, разтопено в огнеупорен съд, слагаме котлетите и ги изпържваме от двете страни.
Наливаме виното и 1 к.ч. топла вода, върху всеки котлет слагаме по 1 с.л. ситно нарязана шунка, поръсваме със смес от галета и много ситно нарязан магданоз, нареждаме парченца масло и печем в слаба фурна до омекване. Сосът трябва малко да се поизпари. Поднасяме котлетите в огнеупорен съд.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...