Кулинарни рецепти » Добружанска мусака

 Добружанска мусака

Продукти:

• 1 кг месо (свинско или телешко)
• 1 връзка зелен лук (или 1 глава стар)
• 500 г гъби
• 15 лозови листа
• 1 ч.ч. ориз
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз
• копър
• джоджен
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го слагаме в херметическа тенджера заедно със ситно нарязаните лук, гъби и лозови листа. Поръсваме с наситнени джоджен и копър, посоляваме и подправяме с черен и червен пипер. Наливаме вода, която трябва да покрие продуктите. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30-35 мин.

Прехвърляме сместа в намаслена тавичка, сипваме ориза и добавяме още вода, така че съотношението между ориза и течността да е 1:3. Печем в умерена фурна, докато оризът омекне напълно. Накрая поръсваме с наситнен магданоз и заливаме с яйцето, което сме разбили с киселото мляко. Допичаме във фурната, докато ястието хване розова коричка.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало