Продукти:
• 1 агнешко бутче
• няколко резена сланина
• 1 морков
• 2-3 скилидки чесън
• масло за намазване
• червен пипер за поръсване
• 1,5 с.л. доматено пюре за заливане
За маринатата:
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• 4 клончета магданоз
• 2 дафинови листа
• 1 карамфилче
• 1 щипка индийско орехче
• 1 к.ч. оцет
• 1 к.ч. олио
• мащерка, сол
• черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Набождаме агнешкото бутче с резенчета сланина, пръчици морков, парченца чесън и го оставяме за 24 часа на студено място, покрито със следната марината - ситно нарязан лук, моркови на колелца, счукани скилидки чесън, подправките, оцета и олиото. Обръщаме бутчето няколко пъти, като гледаме да е покрито с маринатата.
Отцеждаме бутчето, намазваме го от всички страни с масло и поръсваме с червен пипер. слагаме го в тавичка заедно с маринатата. Заливаме с 1,5 ч.ч. топла вода, в която сме разтворили доматеното пюре.
Печем в умерена фурна, като от време на време поливаме бутчето със соса от тавичката.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...