Кулинарни рецепти » Пълнени свински гърди

 Пълнени свински гърди

Продукти: (за 4 порции)

• 450 г обезкостени свински гърди
• 300 г свински кости
• 1 стрък майорана
• 1 стрък чубрица
• 1 щипка смлян кимион
• 1 с.л. олио
• 1 главичка лук
• 20 г моркови
• 1 парченце целина
• 1 ч.л. доматено пюре
• 120 г твърд кашкавал
• 250 мл вода
• листа от червено цвекло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме кашкавала на лентички по 1,5 см и ги слагаме в хладилника да се стегнат.

Леко начукваме почистеното от тлъстините месо. В средата на всяко парче изрязваме дупчица с диаметър около 3 см. Наситняваме чубрицата и майорана, смесваме ги с 1 ч.л. олио, подправяме с черен пипер и кимион и с тази паста намазваме месото от всички страни. Слагаме го в хладилника за 30 мин.

Насичаме костите на парчета с дължина 3-4 см. В тефлонов тиган загряваме 1 ч.л. от олиото и пържим костите 3-4 мин. Прибавяме наситнените зеленчуци, пържим и тях 1-2 мин. и изсипваме размитото в малко вода доматено пюре. Възвираме като периодично наливаме вода. Рязко намаляваме котлона, прибавяме наситнения магданоз и варим 1 час.

Възвираме чиста подсолена вода и бланшираме цвекловите листа 2-3 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода, отцеждаме ги и увиваме в тях лентичките кашкавал. Слагаме ги в отвора на гърдите, защипваме го с клечки за зъби, леко посоляваме.

Сгорещяваме в тефлонова тавичка остатъка от олиото, поизпържваме в силна фурна гърдите, намаляваме на 180°С и печем на отворена врата 40 мин. Изваждаме ги, покриваме ги с фолио и ги държим така 10 мин.

Към соса прибавяме мазнината от печенето, възвираме повторно, прецеждаме го и, ако е нужно, го подправяме. Разливаме го в затоплени чинии и отгоре подреждаме нарязаните на филийки гърди.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало