Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма (осолена)
• 1 ч. л. канела
• 1 консерва сладка царевица (около 300 г)
• 1 наденица (около 150 г)
• 1 голяма консерва обелени домати (около 800 г) или 1 кг бланширани и обелени пресни домати
• настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Запържваме каймата с канелата.
В огнеупорен стъклен съд или по-дълбока тавичка подреждаме ред от запържената кайма, ред сладка царевица, ред наденица (предварително нарязана на кръгчета), 2 реда домати (също нарязани на кръгчета).
Запичаме ястието за около 30 минути в умерена фурна. Накрая добавяме настъргания кашкавал и запичаме още десетина минути. Сервираме веднага.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...