Кулинарни рецепти » Агнешко със зеле

 Агнешко със зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г агнешко месо
• 800 г прясно зеле
• 100 г свинска мас
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца и го изпържваме в 50 г мас. Прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да пържим. Нарязваме почистеното зеле на по-големи парчета.

Подреждаме в голяма тенджера ред месо, ред зеле, прибавяме парченца домати, посоляваме, поръсваме с червен и черен пипер и ситно нарязан чесън. Наливаме останалата мас и печем до омекване под похлупак в слаба фурна. По време на печенето доливаме по малко топла вода и разклащаме тенджерата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало