Кулинарни рецепти » Турен Тулузен

 Турен Тулузен
(Франция)

Продукти:

• 6 скилидки чесън
• 40 г гъша мас
• 2 яйца
• 1 филия бял хляб
• черен пипер, сол
• мас за пържене

Начин на приготвяне:

Изпържваме счукания чесън в гъшата мас, наливаме 6 ч.ч. вода и варим няколко минути. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ги към супата и оставяме да се втвърдят.

Разбиваме жълтъците с малко супа и ги сипваме в тенджерата след като свалим супата от огъня. Подправяме с черен пипер и сол.

Нарязваме хляба на кубчета, запържваме го до златисто в малко мас, разпределяме го в чиниите за сервиране и заливаме със супата.

Автор: Александра Василева

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало