Кулинарни рецепти » Чорба от картофи с праз

 Чорба от картофи с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 картофа
• 3 стръка праз
• 3 с.л. олио
• 1 връзка киселец
• 2 жълтъка
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бялата част на праза на ситно и я задушаваме в 2 с.л. олио. Прибавяме нарязаните картофи, наливаме 1 л топла подсолена вода и варим на умерен огън.

Щом картофите омекнат, ги изваждаме, намачкваме ги и отново ги връщаме в супата. Прибавяме ситно нарязания киселец, задушен в останалото олио и варим още 10 мин.

Накрая застройваме с разбитите жълтъци и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало