Кулинарни рецепти » Клин чорба

 Клин чорба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 стрък праз
• 2 глави лук
• 1 к.ч. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ориз
• 150 г сухо сирене
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• суха чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Загряваме мазнината и задушаваме в нея ситно нарязаните праз и лук.

Прибавяме ориза, поръсваме червения пипер и наливаме 4-5 ч.ч. гореща вода. Посоляваме на вкус и варим на умерен огън, докато оризът омекне.

Прибавяме натрошеното сирене, което сме оваляли в брашното и поръсваме с натрошената чубрица. Варим още 5-6 мин и сипваме застройка от яйцето, разбито с киселото мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало