Продукти:
• 2 шепи коприва
• 4-5 картофа
• 1 глава лук
• 6 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 2-3 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги да се варят във вряща подсолена вода. Прибавяме почистената, измита и ситно скълцана коприва.
След като омекнат картофите, добавяме нарязания на много дребно лук и олиото. Варим още 10 минути.
Подправяме чорбата с чесъна, счукан с малко сол и разбъркан с оцета.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...