Продукти: (за 4-6 порции)
• половин прясна зелка
• 1 парче целина
• 3 картофа
• 1 морков
• 2 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината и моркова на малки кубчета и ги запържваме в мазнината. Прибавяме 1 к.ч. топла вода и задушаваме, докато омекнат.
Наливаме 1 л топла вода и посоляваме. Прибавяме ситно нарязаното зеле и обелените и нарязани на кубчета картофи. Варим на умерен огън, докато картофите омекнат.
Прибавяме обелените и настъргани домати. Варим още 10 мин и застройваме с яйцето, разбито с киселото мляко и брашното. Кипваме и отстраняваме от огъня.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...