Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа с боб и макарони

 Зеленчукова супа с боб и макарони

Продукти:

• 100 г зрял фасул
• 100 г къси макарони
• 150 г млад грах
• 250 г спанак
• 1 голяма глава лук
• 1 стрък праз
• 1 картоф
• 2 моркова
• 3 с.л. зехтин
• 2,5 л месен бульон
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме, наливаме 2-3 ч.ч. от бульона и варим около 1 час на тих огън.

Нарязваме праза и лука на ситно и ги задушаваме в мазнината заедно с нарязаните на кубчета картоф и моркови. След десетина минути сипваме фасула и наливаме останалия бульон.

Захлупваме и варим още 1 час. После слагаме нарязания спанак, магароните и граха, подправяме с черен пипер, захар и сол и доваряваме супата.

Автор: Мирослава Георгиев

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало