Продукти: (за 4 порции)
• 1 връзка копър
• 4 твърдо сварени яйца
• 70 г краве масло
• 2 кофички сметана
• 2-3 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Разтапяме на огъня маслото, прибавяме брашното и когато запръжката леко покафенее, заливаме със сметаната, предварително разбита и разредена с 4 ч.ч. вода. Посоляваме и оставяме супата да ври 10 мин на тих огън, като от време на време я разбъркваме /ако се появят бучки, прецеждаме/.
Накрая поръсваме със ситно нарязания копър. При сервиране във всяка чиния слагаме по 1 яйце, нарязано на едри парчета и заливаме със супата.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...