Кулинарни рецепти » Чорба от киселец

 Чорба от киселец

Продукти: (за 4 порции)

• 200-300 г киселец
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 с.л. ориз
• 2 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно киселеца, лука и по 2-3 стръка магданоз, копър и джоджен.

Запържваме всичко в горещото олио. След 5-6 мин наливаме 4 ч.ч. вода и посоляваме.

Щом водата заври, сипваме ориза и доваряваме супата.

Накрая застройваме с яйцата разбити с киселото мляко и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало