Продукти:
• 1 пакет готови кори за баница (фини)
• 1 кг настъргана тиква
• 150 мл олио или краве масло
• 200 г смлени орехови ядки
• 1 пакетче канела
• 1 ч. ч. кристална захар
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В половината олио задушаваме тиквата заедно с орехите и канелата.
Върху всяка кора поръсваме препържено олио, слагаме от плънката, поръсваме със захар и навиваме на руло.
Нареждаме рулата в намазана с олио тавичка. Опичаме тиквеника в умерена фурна и след като изстине, го поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...