Продукти:
• 3-4 домата
• 200 г сирене Моцарела
• 3-4 с.л. зехтин
• 1-2 с.л. оцет
• босилек, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите и сиренето на тънки филийки. Подреждаме ги в подходяща чиния за сервиране, като редуваме домати и сирене, така че филийките да се застъпват.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме със смес от зехтина и оцета. Отгоре украсяваме с листенца босилек.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...